Černá sůl KALA NAMAK, 100 g
Kód: 565ADetailní popis produktu
Nerafinovaná černá sůl s charakteristickou výraznou chutí a vůní po vajíčkách s vysokým obsahem síry a dalších minerálů. Díky nižšímu obsahu sodíku je vhodná při vysokém tlaku či obecně pro ty, kteří chtějí omezit solení. Vzhledem k přítomnosti síry má ještě další zdraví prospěšné účinky.
Černá sůl je vhodná na vaření běžných jídel, často je využívána pro přípravu indických a dalších kořeněných pokrmů.Její pikantní chuť ocení nejen vegani při přípravě „vajíčkové“ pomazánky s tofu a kořením kurkuma. V kombinaci s orientálním kořením ji lze použít při přípravě ovocných či zeleninových čatní nebo zeleninových směsí sabdží. Je výborná na dochucení omáček či zeleninových polévek. Černou sůl Kala Namak lze kombinovat s jinou čistou či kořeněnou solí Cereus.
Bez chemických příměsí, nepřidáván jód, neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti.
Zdroj řady minerálních látek a stopových prvků.
Složení: černá sůl v ryze panenské podobě, velikost krystalu 1mm
Země původu: Pákistán/Punjab, jižně od Himálaje
Min. trvanlivost: při skladování v suchu neomezena
Hmotnost: 100g
Zdravotní benefity používaní černé soli:
– pomáhá rozpouštět hleny; dobrá při nachlazení či bronchitidě
- podporuje funkci slinivky břišní, napomáhá zlepšení trávení
- podporuje tvorbu žaludečních šťáv
- pomáhá zlepšit zrak
- má pozitivní protiedémový a protizánětlivý účinek na sliznici žaludku
- pozitivně ovlivňuje střevní mikroflóru
- napomáhá eliminaci hnilobných procesů ve střevě
- příznivě působí při mykotických kvasinkových střevních onemocněních
- podporuje činnost jater, zlepšuje jejich funkci, prospívá při jejich léčbě
- pomáhá při pálení žáhy
- pomáhá při vysokém krevním tlaku
Doplňkové parametry
Kategorie: | Soli, sladidla, koření |
---|---|
Země původu: | Pákistán |
Hmotnost/obsah/rozměr: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.