Černá sůl KALA NAMAK, 150 g

Kód: 565A2
Neohodnoceno
Značka: Cereus s.r.o.
36 Kč 32,14 Kč bez DPH
Skladem
Pikantní přírodní černá sůl.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nerafinovaná černá sůl s charakteristickou výraznou chutí a vůní po vajíčkách s vysokým obsahem síry a dalších minerálů. Díky nižšímu obsahu sodíku je vhodná při vysokém tlaku či obecně pro ty, kteří chtějí omezit solení. Vzhledem k přítomnosti síry má ještě další zdraví prospěšné účinky.

Černá sůl je vhodná na vaření běžných jídel, často je využívána pro přípravu indických a dalších kořeněných pokrmů.Její pikantní chuť ocení nejen vegani při přípravě „vajíčkové“ pomazánky s tofu a kořením kurkuma. V kombinaci s orientálním kořením ji lze použít při přípravě ovocných či zeleninových čatní nebo zeleninových směsí sabdží. Je výborná na dochucení omáček či zeleninových polévek. Černou sůl Kala Namak lze kombinovat s jinou čistou či kořeněnou solí Cereus.

Bez chemických příměsí, nepřidáván jód, neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti.

Zdroj řady minerálních látek a stopových prvků.

Složení: černá sůl v ryze panenské podobě, velikost krystalu 1mm

Země původu: Pákistán/Punjab, jižně od Himálaje

Min. trvanlivost: při skladování v suchu neomezena

Hmotnost: 100g

Zdravotní benefity používaní černé soli:

– pomáhá rozpouštět hleny; dobrá při nachlazení či bronchitidě
- podporuje funkci slinivky břišní, napomáhá zlepšení trávení
- podporuje tvorbu žaludečních šťáv
- pomáhá zlepšit zrak
- má pozitivní protiedémový a protizánětlivý účinek na sliznici žaludku
- pozitivně ovlivňuje střevní mikroflóru
- napomáhá eliminaci hnilobných procesů ve střevě
- příznivě působí při mykotických kvasinkových střevních onemocněních
- podporuje činnost jater, zlepšuje jejich funkci, prospívá při jejich léčbě
- pomáhá při pálení žáhy
- pomáhá při vysokém krevním tlaku

Doplňkové parametry

Kategorie: Soli, sladidla, koření
Země původu: Pákistán
Hmotnost/obsah/rozměr: 150 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: